Vacatures fiscalist

Ben jij op zoek naar vacatures fiscalist ? Dan ben jij op de website van Adviesgroep ’88 op het juiste adres! Wij hebben namelijk een groot aantal vacatures voor fiscalisten. Bekijk er hieronder een aantal:

Bekijk Een aantal van onze fiscalist vacatures

Fiscalist Hilversum MKB kantoor

Opzoek naar een fiscalist Hilversum MKB kantoor Het kantoor: – een “niet-doorsnee” accountants- en belastingadvieskantoor – wat is “niet-doorsnee” aan onze opdrachtgever: – relatief grote fiscale afdeling voor de omvang…

Assistent Fiscalist Tilburg

Referentienummer: ADSR08371 Wat ga je doen als assistent fiscalist Zoek jij VEEL klantencontact? Dat is een must bij dit kantoor. Je werkt nauw samen met een senior fiscalist en neemt…

Belastingadviseur Driebergen

Referentienummer: ADSR07965 Onze opdrachtgever Een Advies- en Accountantskantoor met circa 50 enthousiaste medewerkers die laat zich omschrijven als open, laagdrempelig en informeel. Wat ga je doen als belastingadviseur fiscalist Utrecht…

Fiscalist Naaldwijk

Referentienummer: ADSR08577 Onze opdrachtgever Het kantoor: een groot accountants- en belastingadvieskantoor met zo’n dertigtal vestigingen verspreid over Nederland diversiteit aan klanten, variërend van MKB tot/ met Agro-praktijk uitstekende werkgever voor…

Fiscalist Noordwijk

Referentienummer: 07948 Onze opdrachtgever Aangenaam professioneel, dat is de instelling die je kunt verwachten van onze opdrachtgever. Een bedrijfsfilosofie die aansluit bij de ondernemersmentaliteit in de regio: no-nonsense, een nuchtere…

Fiscalist Rijswijk

Referentienummer: ADMB07944 Onze opdrachtgever Onze opdrachtgevergever is een sterke partij voor iedere ondernemer in het midden- en kleinbedrijf. Bij dit kantoor werken accountants, fiscalisten, juristen of P&O-adviseurs gezamelijk voor de MKB klant.…

 

Fiscalist vacatures zoeken op Google

Je bent fiscalist en je hebt besloten om een nieuwe baan te gaan zoeken tussen die duizenden vacatures. Je start natuurlijk in GOOGLE door in te vullen: “vacatures fiscalist”.

Dit lijkt je handig, want zo krijg je direct een opsomming van vacatures voor fiscalisten. Wel zo overzichtelijk en kiezen maar!

Resultaat? Dat is NIET HANDIG!

Image

 

Wat zien we bij de vacatures fiscalist zoekresultaten in Google?

Eerst stuiten we op een rij gesponsorde advertenties van kantoren waar je waarschijnlijk niet in geïnteresseerd bent. Niet echt handig.

Bovendien staat het RB er ook bij. Informatie die niet past bij je wens. Kortom, vier opleveringen die niet interessant zijn. Geen vacatures voor fiscalist!

Waar is die snelheid? Overzichtelijkheid? En nuttige informatie nou?

Image

We scrollen verder door de fiscalist vacatures op Google

Een opsomming? …. jobsites, jobsites, jobsites….

Dan tref je een opsomming aan van vacaturewebsites. Maar die leveren toch een overzicht aan vacatures? Daar ben ik blij mee als fiscalist! We gaan klikken.

Een enorme waslijst aan vacatures fiscalist met eigenlijk nietszeggende functienamen. Hoe komt dit?

 1. Veel werving en selectiebureau’s hebben dezelfde (anonieme) vacature online gezet. Je komt dus dezelfde, meerdere malen tegen (andere bewoording, andere tekst als het gaat om de opdrachtgever.
 2. Veel fiscalist vacatures worden door werving en selectiebureaus telkens AAN en UIT gezet, zodat ze vaak weer BOVENAAN in een overzicht terugkeren.
 3. Veel vacatures zijn al lang vervuld.

DUS: heel veel dubbele vacatures!

Toch maar klikken en dan komen we deze tegen: Vacature fiscalist Amsterdam.

Die ziet er zo uit!

Vacatures fiscalist

 

Wat valt op? Het staat vol met loze termen. Dit is geen vacature, maar meer een vacatire ;-).

Een opsomming van de loze termen in vacatures

 • Jij bent flexibel en een teamspeler (ken je iemand die geen teamspeler is)
 • Fijne collega’s (ooit een vacature gezien waarin staat vermeld: nare collega’s of collega’s met een gebruiksaanwijzing?
 • Prima work/life balance
 • Prima ontwikkelingsmogelijkheden
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit

En de inhoud van de vacature bijvoorbeeld vacature fiscalist Amsterdam? Die is eigenlijk overal hetzelfde.

“Jij adviseert onze MKB klanten op fiscaal gebied en reviewt aangiftes IB en VpB”.

Conclusie!

 • Informatiewaarde is nul
 • Het staat vol met loze termen
 • Alle functieomschrijvingen lijken op elkaar
 • Na het lezen van 10 vacatures ben ik steek verder.
 • DAARBIJ! Er wordt alleen maar ‘geëist’; nergens staat wat jij krijgt! Er wordt geen salaris vermeld of andere voorwaarden.

Wat mis ik bij fiscalist vacatures?

Ik mis informatie die eigenlijk niet via tekst is te verspreiden.

 • Hoe is de cultuur werkelijk? Is de tax partner een leuke man of vrouw?
 • Werken er collega’s die elkaar wat gunnen of juist over elkaar roddelen?
 • Hoe is het verloop?
 • Wat is ervaring van fiscalisten die daar werken of hebben gewerkt?
 • Komt men afspraken na?
 • Is het vaktechnisch goed op orde?
 • Hoe gaat men met elkaar om als er een collega ziek wordt?
 • Is het gezellig tijdens de lunch of wordt er elke dag over FC Heerenveen gepraat?

Het zijn allemaal zaken die je nooit uit een vacature kunt halen.

Maar hoe kom je dan wel achter deze informatie voordat je je als sollicitant aanmeldt?

Ik sprak laatst een fiscalist die aangaf dat hij dan liever de afdeling HR of Personeelszaken belde om een beter beeld te krijgen van de vacature. Dat is natuurlijk geen gekke gedachten gang. Ik betwijfel dat.

Ik hoor te vaak van fiscalisten dat de afdeling HR of Personeelszaken niet voldoende inhoudelijk op de hoogte is van de inhoud van de vacature. Zelfs dat men niet het verschil weet tussen NOB en RB.

Natuurlijk weet ik ook dat er heus wel afdelingen zijn die wel goed geïnformeerd zijn, maar het merendeel blijkt dat dus niet.

Stel jezelf de volgende vraag

Je kunt je ook de volgende vraag stellen; zal iemand van HR of Personeelszaken eerlijk aangeven hoe de cultuur is? Zal hij of zij je eerlijk vertellen maar niet te solliciteren omdat het intern een zooitje is? En de partner ’s ochtend en ’s middag niet te genieten is? Nee. Ik denk het niet.

Een eerlijk, onafhankelijk beeld zal je niet krijgen…

Dan nog een keer die vraag: “Maar hoe kom je dan wel achter deze informatie voordat je je als sollicitant aanmeldt?”

SIMPEL! Neem contact met me op. Ik (Martijn Betgem) heb meer dan 20 jaar ervaring als recruiter fiscaal en ken zo vrijwel elk kantoor in Nederland. Resultaat, 95% van de door mij geplaatste kandidaten ‘zitten’ prima. Waarom? Ik doe geen zaken met kantoren waar ik niet achtersta.

Ik ken de culturen, partners, mentaliteit, sfeer en werkmethodiek. Feitelijk ben ik degene die alle bovenstaande vragen kan beantwoorden!

Lees ook:

Nog meer interessante blogs lezen? Bekijk dan ook de onderstaande blogs: