Update fiscale arbeidsmarkt tijdens Corona!

Update fiscale arbeidsmarkt tijdens Corona!

Vertrek vanwege Corona
#Corona wordt momenteel door veel werkgevers gebruikt om medewerkers met een contract voor bepaalde tijd ‘te laten gaan’.

Hou er rekening mee dat je tijdens het #solliciteren desondanks wat uit te leggen hebt. Veel werkgevers zullen toch twijfelen aan de reden van vertrek; komt het echt door Corona of zijn er andere redenen waardoor een contract niet is verlengd of omgezet naar vast.

Vooral de junioren laag heeft hiermee te kampen. Jaarcontracten lopen af.

Thuiswerken
Thuiswerken loopt momenteel terug in dagen. Steeds meer kantoren gaan weer terug naar ‘kantoor aanwezigheid’ met diverse aanpassingen.

Update fiscale arbeidsmarkt tijdens Corona!

Fiscale vacatures
Het aantal fiscale vacatures is teruggelopen. Een groot kantoor heeft onlangs een vacaturestop ingelast binnen de fiscale praktijk. De vraag naar ervaren fiscalisten (minimaal 5 jaar ervaring) blijft stevig. Vacatures op websites van kantoren veelal niet actueel.

Salarisverhoging
Van één groot kantoor weten we dat er dit jaar geen salarisverhoging wordt gegeven. Er zullen vast kantoren volgen.

Druk of druk?
Opvallend is dat iedereen binnen de fiscaliteit het druk heeft. Toch verneem ik ook geluiden van fiscalisten dat ze twijfelen of dit echte drukte is of dat het drukte is om de baan te behouden. Toch verneem ik geen geluiden van terugloop in het werk, althans binnen het MKB. Wel weet ik dat projecten bij multinationals worden uitgesteld.

100% wens vacature
De ‘100% wens vacatures’ zijn er niet meer. Velen staren zich suf op vacatures bij alleen NOB aangesloten kantoren. Of kantoren die ook een flinke bonusregeling kennen. Prima natuurlijk als je geen haast hebt. Maar in een markt waar jaarcontracten gemakkelijk aflopen, is dit niet een handige strategie; het vasthouden aan alle wensen.

Tot zover de update fiscale arbeidsmarkt tijdens Corona.

Benieuwd wat Adviesgroep '88 voor je kan betekenen?