Update fiscale arbeidsmarkt tijdens Corona!

Update fiscale arbeidsmarkt tijdens Corona! [9 november 2020]

Vertrek vanwege Corona
Corona wordt nog steeds door werkgevers gebruikt om medewerkers met een contract voor bepaalde tijd ‘te laten gaan’. Dit raakt met name de junior fiscalist, maar ook de zeer ervaren fiscalist.

Hou er rekening mee dat je tijdens het solliciteren desondanks wat uit te leggen hebt. Veel werkgevers zullen toch twijfelen aan de reden van vertrek; komt het echt door Corona of zijn er andere redenen waardoor een contract niet is verlengd of omgezet naar vast.

Daarbij merken we dat het salaris bij een ‘gedwongen’ overstap onder druk staat. Iedereen let toch wat meer op ‘de kleintjes’ door de huidige situatie in Nederland. En dat merken sollicitanten ook als ze aan tafel zitten bij een mogelijk, nieuwe werkgever.

Het ‘jaarcontract fenomeen’ zien we toch vooral bij grote kantoren, internationale, corporate en gespecialiseerde (BTW en TP) praktijken.

Thuiswerken
Thuiswerken liep de afgelopen maanden terug in dagen. Steeds meer kantoren gingen weer terug naar ‘kantoor aanwezigheid’ met diverse aanpassingen. Dat is na de persconferentie van 28 september snel veranderd. Kantoren hebben het thuiswerken weer vrijwel volledig ingevoerd. Met als resultaat bijvoorbeeld verminderde filedruk. Voordeel is nu wel dat men eraan gewend is. Wel slaat de twijfel nu toe hoe lang deze situatie nog gaat duren. Dat is anders dan de eerste lock down; daar zat voor mensen qua gevoel een eind aan. Op sommige kantoren kan je momenteel letterlijk een kanon afschieten.

Update fiscale arbeidsmarkt tijdens Corona!

Fiscale vacatures
Het aantal fiscale vacatures is teruggelopen. In juni waren er kantoren die een vacaturestop binnen de fiscale praktijk hanteerde. Na de zomervakantieperiode was men weer wat optimistischer. Echter, na de persconferentie van september is dit optimisme weer teruggelopen.

De vraag naar ervaren fiscalisten (minimaal 5 jaar ervaring) is en blijft overeind. Toch blijft het vacaturebeeld dat websites van kantoren geeft onbetrouwbaar. Veelal worden deze niet bijgewerkt en strookt de stand niet met de werkelijkheid. De vraag naar junior fiscalisten (tot maximaal 2 jaar fulltime ervaring) ver achter. Dat heeft alles te maken met het lastig inwerken tijdens een thuiswerk situatie. Heb je een ‘afwijkend cv’? Dan heb je het in deze arbeidsmarkt extra lastig.

Salarisverhoging
Van één groot kantoor weten we dat er dit jaar geen salarisverhoging wordt gegeven. Er zullen vast kantoren volgen. Ik schat in dat er volgend jaar (2021) ook wel wijzigingen (voor 2022) zullen optreden in het mobiliteitsbudget en/of lease-regeling. Immers, door de thuiswerk situatie wordt ‘de auto’ minder gebruikt. Daarnaast schat ik in dat de vaste reiskostenvergoeding op de schop gaat.


Andere interessante, fiscale artikelen!


Druk of druk?
Over de werkvoorraad voorlopig niet te klagen maar wel veel onrust als het gaat om zaken die Corona met zich meebrengen (Wat doen we als er iemand is bestemd? Hoe gaan we daar mee om naar andere collega’s?). Maar ook rumoer bij klanten die maken dat zaken opeens versneld worden of juist worden uitgesteld. Top drukte dus. Dit is het geval binnen de MKB praktijk. Binnen de internationale praktijken hoor ik regelmatig dat grote adviesprojecten worden uitgesteld.

Maar overall lijkt dus bij de meeste fiscale praktijken goed te gaan. Toch durft men het nog steeds niet aan om nieuwe fiscalisten aan te trekken. Men wacht duidelijk af… Bij vertrek van een fiscalist, wordt het werk onder de collega’s verdeeld.

100% wens vacature
De ‘100% wens vacatures’ zijn er niet meer. Velen staren zich suf op vacatures bij alleen NOB aangesloten kantoren. Of kantoren die ook een flinke bonusregeling kennen. Prima natuurlijk, als je geen haast hebt. Maar in een markt waar jaarcontracten gemakkelijk aflopen, is dit niet een handige strategie; het vasthouden aan al je wensen.

Solliciteren tijdens Corona
Ik heb het al vaker op LinkedIn geroepen: Moest je verleden jaar AAN TAFEL je best doen tijdens een sollicitatiegesprek, nu moet je je best doen om AAN TAFEL te komen. Er zit dus nu een stap voor: hoe zorg ik dat ik überhaupt ergens ‘binnenkom’.

Kantoren letten nu meer dan voorheen op eisen, voorwaarden, ervaringsjaren en inhoudelijke (vaktechnische) ervaring, persoonlijkheid, interesse en energie. De haast om nieuwe fiscalisten aan te trekken is minder. Men (de kantoren) kan zich de luxe van selectiever zijn, permitteren. Dit leidt dus tot minder uitnodigingen voor een sollicitatiegesprek.

Ik schat in dat het bovenstaande tot zeker eind december gaat aanhouden.

Tot zover mijn update over de fiscale arbeidsmarkt tijdens Corona.

Benieuwd wat Adviesgroep '88 voor je kan betekenen?