Peter A. Tijssen – senior recruiter Accountancy

Scholing:

Na mijn VWO heb ik Fiscale economie gestudeerd aan de VU en de UVA (maar nog nooit één aangifte ingevuld :-). Omdat ik net als iedere student wat moest bijverdienen ben ik in 1988 gestart met Adviesgroep ’88, eerst als technisch detacheringsbureau en vanaf 1993 gespecialiseerd in de Werving & Selectie van Accountants en Fiscalisten. Als ondernemer en investeerder heb ik tussendoor diverse uitstapjes gemaakt, succesvol en minder succesvol. Maar Adviesgroep’88 blijft altijd de rode draad!

Onze toegevoegde waarde:
Zit onder andere in het feit dat wij onze opdrachtgevers zo goed kennen. De zorgvuldige selectie die wij met onze kandidaten aangaan, hebben we met onze opdrachtgevers al achter de rug. We werken liever samen met 50 goede kantoren dan met 100, waarvan we de helft niet kennen. We kennen de partners, de teams, stand van automatisering, ambities en, heel belangrijk, de vacatures die nog niet bekend zijn bij iedereen. Elk kantoor profileert zich als de werkgever van het jaar. Helaas zie je als ‘sollicitant’ de echte stand van zaken pas als je binnen bent. En dan is het soms te laat. Voorkom die misstap!

Werk: 
Ik ben ervan overtuigd dat je ons werk alleen maar goed kunt uitoefenen als je er 25 uur per dag mee bezig bent. Dat houdt in dat je bereikbaar bent op tijden dat het je kandidaten en opdrachtgevers schikt. Email wordt snel opgevolgd en mijn telefoon staat altijd aan. Na ruim 25 jaar ben ik nog steeds verslaafd aan de deal. Mijn motto is dan ook: als je de wensen invult van je kandidaat, zijn er drie partijen gelukkig! En daar draait het om. Wij begeleiden beginnende accountants naar hun tweede of derde werkgever en zijn met name sterk in zwaardere trajecten, begeleiding van aankomend partners etc. Samen met mijn collega Martijn zijn we online recruitment deskundige en worden wij beiden gevraagd door opdrachtgevers om mee te denken in hun arbeidsmarkt communicatie strategie. 

Communicatie is key!
Daarom maken wij vooraf goede afspraken hoe wij gaan communiceren. Doen we dat per WhatsApp, per mail, of uitsluitend per telefoon ’s avonds? Jij beslist! Wij zijn elke avond tot 21.00 uur bereikbaar. Per telefoon of WhatsApp. De zaterdagochtend houden we vrij voor interviews of videocalls. 

Privé
Op het privé vlak kan ik trots schrijven dat ik al 25 jaar gelukkig getrouwd ben en dat we drie kinderen hebben, waar ik razend gek op ben. Zonder de support van mijn gezin had ik nooit de tijd gekregen om ons bureau te brengen waar het nu staat, daar ben ik ze dankbaar voor! Ik heb een berg hobby’s maar te weinig tijd. Naast wat bestuurlijk activiteiten, probeer ik minimaal een keer in de week te golfen en op zondag te wielrennen met m’n vaste ploegje. Boeken & tijdschriften worden opgespaard voor de vakantie. Koken is een grote hobby maar voorlopig is slechts een uitstekende theoretische bodem gelegd met vele kookboeken. 

Contact!

Vragen, opmerkingen of een keer geheel vrijblijvend sparren over je loopbaan? Neem contact met me op.

Bel me: 0653-911545
App me: 0653-911545
Mail me: peter@groep88.nl
LinkedIn: linkedin.com/in/petertijssen/