Fiscalist? Op zoek naar een andere baan?

Kies je voor Lucky Luke of een echte intermediair?

Ik sprak van de week twee opdrachtgevers die beide een cv van een fiscalist (dezelfde) hadden ontvangen via twee verschillende werving- en selectiebureaus (intermediairs). Los van het feit dat het niet veel zin heeft om een fiscalist met een ‘NOB profiel’ die een andere baan zoekt, voor te houden bij een RB kantoor – dan kom je in de problemen met omvang klanten, salaris en wensen – is het niet netjes iemand met naam en toenaam ‘ergens neer te leggen’.

Maar zo gaat het wel vaak. Er zijn nou eenmaal werving- en selectiebureaus die een cv graag ‘breed’ neerleggen (bij een flink aantal kantoren) om te kijken of er uiteindelijk een factuur kan worden gestuurd. Jij als fiscalist hebt daar geen weet van. Totdat je natuurlijk wordt gebeld door een ex-collega die vrolijk roept ‘Wat zie ik? Kom je bij ons werken??’. Een gang van zaken die je niet wilt.


Andere interessante fiscale artikelen geschreven door Martijn Betgem:


Lees ook: Is internet geschikt om vacatures voor fiscalisten te vinden?


Hou goed in de gaten wat er met je cv gebeurt!

Daarnaast getuigt van weinig focus en diepgang als je een cv bij verschillende kantoren neerlegt. Het zijn lucky shots zonder oog voor soort klanten (klein MKB/MKB+/internationaal/ZZP), zwaarte van en soort werkzaamheden, sfeer, NOB of RB en mentaliteit. Resultaat: geen enkele match op voorhand. Zo sprak ik eens een Loonbelastingspecialist die een 1e gesprek had bij een kantoor. Na een kwartier was duidelijk dat men een fiscalist voor de algemene praktijk zocht. Wat een zonde van de tijd.

Prima natuurlijk dat je bij meerdere werving- en selectiebureaus onder de aandacht bent als je als fiscalist op zoek bent naar een nieuwe baan. Snap ik tot op zekere hoogte. Maar het maakt de kans op ‘monkey business’ groot. Wat zou jij denken als je als tax partner, in één week, tweemaal het cv van Jantje binnenkrijgt? Dan is er vast iets mis met Jantje. Die is te eager. Of juist desperate..?

Mijn advies luidt dan ook; stel als eis dat het werving- en selectiebureau jou eerst informeert bij welk kantoor je wordt voorgehouden. Hou de controle; weet wat er met je cv gaat gebeuren.  Geef je je cv aan Lucky Luke die sneller schiet dan zijn schaduw? Of vertrouw je het toe aan een betrouwbare intermediair.

Artikel geschreven door Martijn Betgem, senior recruiter fiscaal

Wil je doorpraten over dit onderwerp? Stuur Martijn Betgem, recruiter fiscaal een app voor het maken van een afspraak: 06 107 558 75.

 

Benieuwd wat Adviesgroep '88 voor je kan betekenen?