Zoek direct je vacature

Peter Tijssen

Peter A. Tijssen
Naam: Peter Tijssen
Mobiel: +31 6 5391 1545
Skype: petertijssen0608

Over Peter Tijssen:

Scholing

Na mijn VWO heb ik Fiscale economie gestudeerd aan de VU en de UVA (maar nog nooit één aangifte ingevuld :-). Omdat ik net als iedere student wat moest bijverdienen ben ik in 1988 gestart met Adviesgroep '88, eerst als detacheringsbureau en vanaf 1993 gespecialiseerd in de Werving & Selectie van Accountants en Fiscalisten. Als ondernemer en investeerder heb ik tussendoor diverse uitstapjes gemaakt. Onder andere als mede-directeur van een Internetbedrijf en een consultancybedrijf gericht op bedrijven die zich willen vestigen in China. Elk jaar probeer ik een cursus of opleiding te volgen om bij te blijven op mijn vakgebied. Deze afwijking heeft me tot nu toe veel gebracht!  Verder ben ik adviseur (en/of aandeelhouder) bij enkele MKB ondernemingen. Als klap op de vuurpijl ben ik gevraagd als commissaris bij een Australisch energiefonds, leuk en leerzaam!

WERK 

Ik ben ervan overtuigd dat je ons werk alleen maar goed kunt uitoefenen als je er 25 uur per dag mee bezig bent. Dat houdt in dat je bereikbaar bent op tijden dat het je kandidaten en opdrachtgevers schikt. Email wordt snel opgevolgd en mijn telefoon staat altijd aan. Na ruim 20 jaar ben ik nog steeds verslaafd aan de deal. Mijn motto is dan ook: als je de wensen invult van je kandidaat, zijn er drie partijen gelukkig! En daar draait het om. Wij begeleiden beginnende accountants naar hun tweede of derde werkgever en zijn met name sterk in zwaardere trajecten, begeleiding van aankomend partners etc. Samen met mijn collega Martijn zijn we online recruitment deskundige en worden wij beiden gevraagd door opdrachtgevers om mee te denken in hun arbeidsmarkt communicatie strategie. 

Enkele kengetallen:
Opdrachtgevers Nederland 75% (Accountancy 60% - Fiscaal 40%)
Opdrachtgevers Buitenland 25% (Accoutancy 30% - Trust 30% - Fiscaal 30% - overige 10%)

Verdeling Accountancy: 55% controle - 45% samenstelpraktijk
Verdeling Fiscaal: 80% advies - 20% aangiftepraktijk

Sinds 1993 hebben we ongeveer 1000 kandidaten succesvol bemiddeld naar een nieuwe uitdaging!
 

Mentaliteit

Als ik mag kiezen, bij voorkeur 1 op 1 gesprekken. Ik ben geen receptiedier. Veel meer een relatie-man. Van visitekaartjes strooien op een beurs word ik niet blij. Ik ga veel liever even buurten, al is het maar voor een kop koffie en horen of er wat speelt. Met al onze opdrachtgevers hebben we in heel veel gevallen een lange relatie. Bijkomend voordeel als je je werk goed doet is dat kandidaten doorstromen naar eindverantwoordelijke posities en deze continuiteit draagt zorg voor de groei. Ik probeer het enthousiasme voor onze opdrachtgevers over te brengen op onze kandidaten. Kandidaten en opdrachtgevers waarderen mijn vakkennis, maar veel belangrijker mijn eerlijkheid en integriteit. 

Privé

Op het privé vlak kan ik trots schrijven dat ik al 20 jaar gelukkig getrouwd ben en dat we drie kinderen hebben, waar ik razend gek op ben. Zonder de support van mijn gezin had ik nooit de tijd gekregen om ons bureau te brengen waar het nu staat, daar ben ik ze dankbaar voor! Ik heb een berg hobby's maar te weinig tijd. Naast wat bestuurlijk activiteiten, probeer ik minimaal een keer in de week te hardlopen en op zondag te wielrennen met m'n vaste ploegje. Boeken & tijdschriften worden opgespaard voor de vakantie. Koken is een grote hobby maar voorlopig is slechts een uitstekende theoretische bodem gelegd met vele kookboeken.

LinkedIn:

Actieve vacatures:

Abonneren op nieuwsbrief
Vul hieronder uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Bel mij terug
Adviesgroep 88
Energieweg 4
3641 RT Mijdrecht
tel: 0297-24 14 59
e-mail: info@groep88.nl

Postadres
Adviesgroep '88 b.v.
Postbus 384
3640 AJ Mijdrecht
Facebook icoon
© Adviesgroep 88 2019 | Links | Sitemap | Disclaimer | RSS | Nieuws | Link exchange | OTYS Recruiting Technology