Zoek direct je vacature

In de pers

Fiscaal talent raakt vaak gedemotiveerd door kantoorcultuur [juni 2016]

Dat de wereld verandert en dus ook ‘de accountancy’ is wel duidelijk. Automatisering zorgt ervoor dat de nadruk als nooit tevoren op de advieskant komt te liggen. Dit strekt verder dan de praktijk van de accountant. Ook bijvoorbeeld de salarisadministratie krijgt hiermee te maken. En binnen de fiscale afdeling zien we verbreding op gebieden als estate planning en financiële planning. Kortom, medewerkers van accountantskantoren hebben te maken met stevige veranderingen. En dat levert nogal wat uitdagingen op.

Bekijk het hele artikel: Fiscaal talent raakt vaak gedemotiveerd door kantoorcultuur

Switch van salarisadministrateur naar salarisadviseur (2015)

De functie van salarisadministrateur verandert in rap tempo en ingrijpend. De vraag naar ‘de echte administrateur’ heeft de afgelopen maanden plaatsgemaakt door de vraag naar ‘de salarisadviseur’. Dat stelt Martijn Betgem, tien jaar werkzaam als recruiter fiscaal. Dat blijkt ook uit beroepscompetentieprofiel 2014.

Lees het hele artikel: Switch van salarisadministrateur naar salarisadviseur [PDF]

Accountancyvanmorgen: Bent u een rode, groene, gele of blauwe accountant?

De clichés: de linkerhersenhelft borgt vooral de analytische vaardigheden en de rechterhersenhelft neemt het creatieve en sociale domein voor zijn rekening. De accountant schiet te kort op zijn rechter hersenhelfteigenschappen. Of de accountant en zijn kleur: Een rode accountant is dominant, geel staat voor invloedrijk, groen voor stabiel en blauw voor consciëntieus. Clichés zijn vaak waar, maar in de praktijk niet altijd praktisch. De werkelijkheid is toch vaak complexer. In gesprek met Jan Wietsma, Marjolijn Wibbelink en Peter Tijssen over deze onderwerpen.

Lees het hele artikel: Bent u een rode, groene, gele of blauwe accountant? [PDF]

Is de hoogte van het kennisniveau van de klant van invloed op de hoogte van de offerte?

Deze vraag hield mij bezig toen ik in een week een paar keer werd gebeld met het verzoek: "weet jij een goede accountant, want ik wil misschien overstappen"….Altijd een lastige vraag, om zo maar even door de telefoon te beantwoorden. Voordat ik daar een zinnig antwoord op kan geven moet ik uiteraard wat vragen stellen om mij een beeld te vormen van de onderneming en de verwachtingen. Want heb je wel een accountant nodig, of voldoet een goed administratiekantoor ook?

Lees het hele artikel hier:
Is de hoogte van het kennisniveau van de klant van invloed op de hoogte van de offerte?

Van voortuin tot achterdeur: deel 2

In het magazine Arbeidsmarkt van november 2007 die als bijlage is meegestuurd in onder andere AccountancyNieuws, beschreef ik de drie stappen, werving, selectie en behoud, vanuit de opdrachtgevers- of werkgeverskant.

Lees het hele artikel hier: Van voortuin tot achterdeur: deel 2 [PDF]

Taxence: Verbreding binnen de fiscale praktijk (2016)

Als recruiter fiscaal zie ik de laatste maanden een toenemende vraag van onze opdrachtgevers naar fiscalisten die naast de algemene praktijk ook ervaring meebrengen op breder fiscaal terrein. Bij de grotere kantoren zoals BDO en Deloitte worden deze dan verzorgd door echte specialisten op hun vakgebied en zijn dan; Estate Planner of Financiële Planner.

Klik hier voor het hele artikel: Verbreding binnen de fiscale praktijk [PDF]

Accountancyvanmorgen: Waar ligt de uitdaging? Wel eens aan Chinees of Duits gedacht?

Is het nog wel verstandig is om voor een carrière in accountancy te kiezen? Interessante vraag die niet gemakkelijk te beantwoorden is. Want concreter: hoe ziet het vak van accountant er over 5 jaar uit? En waarover hebben we het dan? Assurance, non-Assurance (de controle- of de samenstelpraktijk)? Want als je op dit moment overweegt een studie te kiezen is een eerste baan over pakweg een jaar of 5 aan de orde. Chinees of Duits is helemaal geen slecht idee: maar dan wel naast je accountancystudie!

Lees het hele artikel: Waar ligt de uitdaging? Wel eens aan Chinees of Duits gedacht? [PDF]

AccountancyNieuws: Zaag niet aan de poten van je eigen fiscale praktijk!

Een gezond accountantskantoor is te herkennen op afstand: sterke focus, heldere positionering, innovatief, ICT op orde, duidelijke dynamiek en enthousiaste, professionele medewerkers. Maar er is nog een belangrijk kenmerk: gezonde kantoren hebben doorgaans een sterke, fiscale praktijk. Het gaat echter mis als de accountants die bij een en hetzelfde kantoor werken, af en toe toch even op de nabije stoel van de fiscalist gaan zitten. Ook in een magere periode als deze moet je je daar als accountant niet toe laten verleiden. Je haalt ten onrechte werk weg bij je fiscale collega en je doet je klanten tekort doordat je niet excelleert in fiscale advisering. Zagen aan de poten van de eigen fiscale praktijk is daarom funest.

Lees het hele artikel hier: Zaag niet aan de poten van je eigen fiscale praktijk [PDF]

Accountantskantoren worden nooit advieskantoren!

De discussie over prijsdruk en het (noodgedwongen) loslaten van het businessmodel van uren x tarief leeft. En u bent ook echt niet de enige accountant die nu klanten over de vloer krijgt met de vraag of u nog eens duidelijk kunt uitleggen wáár u nou eigenlijk extra waarde toevoegt en waarom dat zo veel moet kosten. Kortom, er wordt geknaagd aan traditionele dienstverlening en het geld moet op andere manieren binnenkomen. Sommigen menen dan het ei van Columbus te hebben ontdekt en roepen uit volle borst: ‘De accountant moet meer adviseren!’ Dat is een simpele oplossingsrichting, met een onzekere uitkomst. Veel accountantskantoren zullen – en kunnen – de slag naar advieskantoor om diverse redenen gewoon niet maken.

Lees het hele artikel:
Accountantskantoren worden nooit advieskantoren! [PDF]
Abonneren op nieuwsbrief
Vul hieronder uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Bel mij terug
Adviesgroep 88
Energieweg 4
3641 RT Mijdrecht
tel: 0297-24 14 59
e-mail: info@groep88.nl

Postadres
Adviesgroep '88 b.v.
Postbus 384
3640 AJ Mijdrecht
Facebook icoon
© Adviesgroep 88 2017 | Links | Sitemap | Disclaimer | RSS | Nieuws | Link exchange | OTYS Recruiting Technology