Zoek direct je vacature

Solliciteren als fiscalist of accountant

Solliciteren

Ga je als accountant of fiscalist nu solliciteren of liever gezegd, je oriënteren op de arbeidsmarkt, dan moet je zeer goed zijn voorbereid. Wij noemen dat ‘positioneren’. Je moet je marktwaarde goed kennen, een duidelijke focus hebben op wat je vervolgstap moet gaan inhouden en je moet je cv en eventuele sollicitatiebrief haarfijn uitpluizen en opbouwen. Een inhoudelijk cv qua werkzaamheden is daar een vast onderdeel bij. Scherper, doeltreffender dan ooit. 

Positioneren

Het positioneren op de arbeidsmarkt is momenteel zeer belangrijk. Je begeeft je immers op een markt waarbij de vraag veel kleiner is dan het aanbod. Met andere woorden; werkgevers – en dus ook accountants- en belastingadvieskantoren – hebben het voor het uitkiezen. Maar ook het feit dat het aantal vacatures klein is en dat werkgevers zeer hoge selectiecriteria hanteren maken het momenteel noodzakelijk dat je je goed weet te positioneren en te presenteren. En misschien nog wel belangrijker: onderscheiden!

Focus

Eén van de werving & selectie valkuilen is het gebrek aan ‘focus’. Werkgevers willen gemotiveerde mensen aan tafel hebben. Nieuwe collega’s die weten wat ze willen. Het is dan ook zeer belangrijk om voor jezelf te bepalen waar die focus ligt; in welke praktijk, aan welke kant en op welke functie-elementen. Om dit te bepalen is het goed om te weten wat de arbeidsmarkt je te bieden heeft.

Jarenlange ervaring

Door onze jarenlange ervaring weten we precies waar selecteurs en vennoten van accountants- en belastingadvieskantoren op letten. Wij weten hoe het cv moet zijn opgebouwd, waar de accenten liggen qua ervaring in combinatie met de functie-eisen en wat er verwacht wordt van je persoonlijke kwaliteiten en eigenschappen. Ook weten we goed bij wie wij, waarvoor moeten aankloppen. Dit maakt dat we niet alleen goed ‘de match’ kunnen inschatten, maar ook goed weten ‘hoe’ en ‘waar’ we moeten aankloppen. En wanneer. Dat maakt het positioneren voor ons makkelijker dan dat je dit zelf doet.

Dit allemaal nog afgezien van het feit dat een bureau voor jou als kandidaat actief aan de slag gaat. Daarnaast is communicatie in dit soort processen crux! Wij bespreken dan ook vooraf hoe we (overdag) communiceren, per mail – sms – whatsapp etc. Mocht je overwegen om als kandidaat zelf actief de markt op te gaan, houd dan rekening met telefoontjes overdag die je moet beantwoorden terwijl je collega naast je staat.

Abonneren op nieuwsbrief
Vul hieronder uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Bel mij terug
Adviesgroep 88
Energieweg 4
3641 RT Mijdrecht
tel: 0297-24 14 59
e-mail: info@groep88.nl

Postadres
Adviesgroep '88 b.v.
Postbus 384
3640 AJ Mijdrecht
Facebook icoon
© Adviesgroep 88 2019 | Links | Sitemap | Disclaimer | RSS | Nieuws | Link exchange | OTYS Recruiting Technology